I.R.S-Btech

Nieuws

actie alutrix

ACTIE Oktober 2018

1/10/2018 - 31/10/2018

BIJ AANKOOP BIJ UW VERDELER VAN 10 ROLLEN ALUTRIX, 1 ROL GRATIS
ALUTRIX is een zelfklevend dampscherm. Dankzij de aluminiumfolie is ALUTRIX volledig dampdicht en daardoor geschikt voor alle types gebouwen, zoals ook zwembaden. ALUTRIX is gewapend en daardoor beloopbaar op geprofileerde staalplaten. Kleving op ondergrond gebeurt met hechtprimer FG35 en overlappen worden eenvoudig aan elkaar bevestigd dankzij de zelfklevende onderlaag.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.beEPDM stroken EU US

ACTIE Augustus / September 2018: EPDM stroken EU en US 10 + 1 gratis*

EPDM-rubberstroken zijn uitermate geschikt voor de afdichting aan ramen, dorpels, gevel elementen, funderingen, spouwmuren en kelderwanden. EPDM-stroken zijn licht in gewicht en snel en eenvoudig aan te brengen in langen banen. Ze zorgen voor een duurzame afdichting, en beschikken over een uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische invloeden zoals hoge en lage temperaturen, UV-straling en ozon.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be
*(op rollen van dezelfde breedte)Clips&Go 2-delig dakrandsysteem in aluminium Type 2D70®

Clips&Go 2-delig dakrandsysteem in aluminium Type 2D70®

Het gepatenteerde Clips&Go dakrandsysteem type 2D70® is geschikt voor alle EPDM-membranen met een dikte van 1,2 mm tot maximaal 2,5 mm en voor overlappen van maximaal 2 laagdiktes.

Dit nieuwe dakrandsysteem bestaat uit het basisprofiel in aluminium dat een standaard lengte heeft van 3000 mm, een nuttig oplegvlak van 60 mm en voorzien is van voorgeponste ovalen bevestigingssleufgaten 6 x 16 mm. U hoeft dus zelf geen gaten meer te boren. De stootrand onderaan zorgt voor een ideale uitlijning van de dakrand. Bovendien werkt het basisprofiel onafhankelijk van de dakbedekking en de sierlijst. Hierdoor staat het onderliggende EPDM-membraan niet onder spanning en is er geen kans op lekkages. Het“easy corner” hulpstuk(80/80 mm nuttig) zorgt dan weer voor een vlotte plaatsing van de buiten-en binnenhoeken van het basisprofiel. De universele sierlijst in ovengelakt aluminium is voorzien van een rotvrije foamtape die voor een optimale spanning zorgt van de sierlijst op het basisprofiel. Deze sierlijst heeft een wanddikte van 1,5 mm, een hoogte van 70 mm en past zich aan aan de dikte van uw EPDM-membraan. Op termijn is de sierlijst zelfs omwisselbaar voor een andere kleur of bij beschadiging van derden. Het basisprofiel en de easy corner hoeken worden hierbij niet aangetast. Ook is er geen kans op breuk of beschadiging van de ondergrond of muur. De voorgevormde gelaste sierlijsthoekstukken (op 90° meten 300 x 300 mm) bestaan uit zowel buiten- als binnenhoeken en hebben dezelfde kleur als de sierlijstlengtes. De voegclipsen ten slotte zijn 50 mm lang en zorgen voor een volledige waterdichte afwerking van de voegen. U hebt geen kit meer nodig omdat de voegclips het Clips&go dakrandsysteem volledig waterdicht maakt. U hebt geen streepvorming op de muur.

Voordelen

 • Tijdbesparend en hoog in rendement: snel en efficiënt: geen verstekzaag nodig voor de basisprofielen, geen zaagwerk meer op de hoeken.
 • Eenvoudig in verwerking en afwerking: geen extra materiaal, producten of arbeid meer nodig.
 • Geen kans op lekkages, geen breuk of beschadiging van de ondergrond of muur.
 • Beschikbaar in 4 standaardkleuren
  7016 antracietgrijs (70% glansgraad), 9005 diepzwart (70% glansgraad), 9010 wit (70%glansgraad), anodic natura: alternatief voor anodisatie. Geen kleurverschillen! Andere RAL-kleuren op aanvraag

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.beactie Frankosil 10+1 gratis

ACTIE Juni/Juli: Frankosil 1K Starterspakket 10 + 1 gratis*

Vloeibare waterdichting: ideaal voor het snel en gemakkelijk afdichten van details.

Pakket 1: EPDM • BITUMEN • PVC
2,5 kg Frankosil 1K / Frankolon Polyestervlies 0,25 m x 3,8m / Frankopox Verdunner 0,25 l / FPO Primer 0,3 l / 1 paar handschoenen / 1 borstel / 1 roerstaaf / 1 schuurpapier / 1 doek / 1 handleiding

Pakket 2: ZINK • INOX • GLAS • HARD PVC
2,5 kg Frankosil 1K / Frankolon Polyestervlies 0,25 m x 3,8 m / Frankolan SL Reiniger 0,25 l / Frankopox Verdunner 0,25 l / 1 paar handschoenen / 1 borstel / 1 roerstaaf / 1 schuurpapier / 1 doek / 1 handleiding

*Deze actie is geldig van 01/06 t.e.m. 31/07/2018 - 10 sets van dezelfde soort, enkel op grijze variant.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.beI.R.S-Btech wordt VM Building Solutions

I.R.S-Btech wordt VM Building Solutions

Vanaf april 2018, zal ons assortiment EPDM, dak & gevel in België in de markt gezet worden onder de merknaam van VM Building Solutions. Dit betekent concreet dat het logo van I.R.S-Btech zal worden vervangen door het logo van VM Building Solutions.

I.R.S-Btech maakt reeds enkele jaren deel uit van Fedrus International, een Belgische onafhankelijke groep. Na de overname van VMZINC eind 2017 door Fedrus International, hebben we beslist om de distributie van zowel ons EPDM-assortiment als ons zink-assortiment en alle aanverwante producten te verdelen onder de merknaam VM Building Solutions. Om onze communicatie en logistiek te uniformiseren en optimaliseren willen we nu dus onder één zelfde naam communiceren: VM Building Solutions.

VM Building Solutions biedt bouwoplossingen aan voor professionals in dak en gevel.
VM Building Solutions is Europees leverancier van EPDM afdichtingsmembranen, promoot en verdeelt een totaalassortiment producten voor dak en gevel naar de bouw- en dakmaterialenhandelaar in West-Europa en is toonaangevende fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwsector. VM Building Solutions is gespecialiseerd in kwaliteitsvolle materialen zoals EPDM en gelamineerd zink bestemd voor de bouwprofessional.


EPDM-stroken

Water -en luchtdicht bouwen met EPDM-stroken van I.R.S-Btech

U wilt een water -en luchtdichte afdichting? Hoe u dat moet doen? Met de EPDM-stroken van I.R.S-Btech! Licht in gewicht en snel en eenvoudig aan te brengen in lange banen. De EPDM-stroken van I.R.S-Btech zorgen voor een duurzame afdichting en beschikken over een uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische invloeden zoals hoge en lage temperaturen, uv-straling en ozon.

EPDM-rubberstroken (EU/US/Resistit E SK) zijn uitermate geschikt voor de afdichting aan ramen, dorpels en gevelelementen. Ook worden ze als waterdichting tegen opstijgend vocht en als waterkering op de funderingen of op het ondergrondse metselwerk aangebracht.

De zelfklevende Resistit E SK

Resistit E SK is een veelzijdig zelfklevend, gewapend EPDMrubbermembraan ontwikkeld voor de afdichting van de bouwschil. De plaatsing van de zelfklevende Resistit E SK is eenvoudig en snel en is, dankzij de blijvende flexibiliteit, te verkleven op alle types ondergrond. Vooraf dient wel altijd de FG35 aangebracht te worden. Resistit E SK is blijvend elastisch, en wordt geplaatst zonder vlam. Bovendien kunt u, dankzij de SBS bitumenlaag, Resistit E SK lassen met hete lucht. De hechtlaag en bitumenlaag smelten zo aan elkaar en vormen een naad met 100 % garantie op waterdichtheid.

De Resistit E SK en EU/US-stroken worden geleverd in verschillende breedtes.


Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


zelfklevend dampscherm

Aludex

Aludex is een zelfklevend dampscherm dat geschikt is voor lucht- en waterdichte afdichting en daarmee voor alle types gebouwen tot klimaatklasse IV zoals zwembaden en drukkerijen. Het is 0,4 mm dik en bestaat uit een aluminium film op een zelfklevende, bitumineuze laag. Dankzij de glasvezelversterkte aluminium film is het perfect beloopbaar op geprofileerde staalplaat. Aludex wordt gebruikt op industriële en residentiële daken.


Voordelen:

 • Zelfklevende bitumineuze laag
 • Dampdicht dankzij aluminiumfolie
 • Perfect beloopbaar op geprofileerde staalplaten dankzij glasvezelwapening
 • Gebruiksvriendelijk: snelle plaatsing zonder vlam op het dak
 • Compatibel met andere waterdichtingssystemen

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


one-spray

One Spray

One Spray van I.R.S-Btech is een polyurethaan lijmschuim in drukvat voor de verlijming van vliesgecacheerde EPDM-dakmembranen.

Voordelen:

 • Exact doseerbaar, zuinig in verbruik
 • Uitstekende montage-eigenschappen
 • Extreme tijdsbesparing: 40% sneller dan vloeibare PU daklijm
 • Gewichtreducerend en plaatsbesparend
 • Efficiënte realisatie van grote projecten

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


cembrit patina

Cembrit Patina

De door-en-door gekleurde en geschuurde Cembrit Patina gevelplaat is gekruid met de kracht van de natuur. De panelen hebben de uitstraling van beton, maar zijn daarentegen een lichtgewicht. Het kleurenverloop in en tussen de panelen zorgt voor een indrukwekkend kleurenspel aan de gevel. Het oppervlak is vlak geschuurd en geeft de gevel een zachte uitdrukking. Cembrit Patina gevelplaat combineert sterkte met gebruiksgemak en een stijlvolle, veelzijdige aanblik.

Voordelen:

 • Gehydrofobeerd oppervlak : zuigt geen water op en is vuilafstotend
 • Vormvast: bestand tegen rotten, schimmelgroei en extreme weersomstandigheden
 • Eenvoudig te installeren en licht in gewicht
 • Weinig tot geen onderhoud
 • Beschikbaar in 4 standaard kleuren (andere kleuren op bestelling)
  (GRANITE : P020 - QUARTZ : P050 - FLINT : P070 - PEARL : P222)

EXTRA: I.R.S-Btech biedt u de Cembrit platen met de juiste accessoires (schroeven en profielen) en een extra service waarbij wij voor u de platen verzagen.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


leadax

Leadax, de nieuwe generatie loodvervanger

Loodvervangers zijn waterdichte duurzame alternatieven voor lood met alle vóórdelen van lood en zonder de nadelen. Nieuw in ons assortiment is Leadax, de “nieuwe generatie loodvervanger” die eruitziet als lood én dezelfde eigenschappen heeft als lood.

In vergelijking met traditioneel lood, heeft Leadax heel wat voordelen. Ten eerste is Leadax veel goedkoper dan lood. Ook is hij licht van gewicht en is hij door het aluminium strekmetaal zeer flexibel, goed verstrekbaar en eenvoudig te bewerken met de gebruikelijke gereedschappen.

Leadax is makkelijk te knippen met de schaar, eenvoudig in vorm te kloppen en hij scheurt niet dankzij de interne wapening.
Ook blijft het materiaal in de gewenste vorm en zeer belangrijk: de naadverbinding is thermisch lasbaar, wat voor een eenvoudige maar duurzame en waterdichte naad zorgt. De kern van strekmetaal zorgt ervoor dat u tot 12 meter lengte uit één stuk kunt gebruiken. Deze lange lengtes en het lichte gewicht maken het transport naar het dak eenvoudiger en sneller.

Leadax loodvervanger is vanaf nu bij I.R.S-Btech verkrijgbaar in loodgrijs en zwart (15 cm en 33 cm) en zwart (15 cm) en binnenkort verkrijgbaar op 1 m breedte. Lengte is 6 m.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


dakboek

VESP lanceert splinternieuw EPDM Dakboek.

Op donderdag 28 september 2017 lanceerde de VESP (Verenigde EPDM Systeem Producenten) op het congres “Sustainable Building Academy” in Flanders Expo Gent, het EPDM Dakboek. De VESP is de organisatie die zich al ruim 20 jaar bezighoudt met de promotie van EPDM-dakbedekkingssystemen in de breedste zin van het woord. Het dakboek werd geschreven door Albert F. van den Hout.

In het EPDM Dakboek wordt ruim aandacht besteed aan de duurzaamheid, multifunctionaliteit en recycleerbaarheid van EPDM-dakbedekking. Van A tot Z. Van het ontstaan van rubber naar vulkanisatie van de rubber tot het afgewerkte EPDM-dakmembraan. Met tekst en uitleg over de verschillende bevestigingsmogelijkheden, naadverbindingen, gebruiksonderhoud en enkele prachtige referenties op spraakmakende gebouwen.

Sylvie Baelen, onze productmanager EPDM, gaf er een korte presentatie over het onderzoek van de levensduur van EPDM door SKZ (Suddeutsche Kunststofzentrum).

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


Nieuwe aandrukrol voor EPDM

EPDM gereedschappen zijn onmisbaar als u uw dakbedekking goed wilt leggen.

I.R.S-Btech brengt een nieuwe aandrukrol op de markt. Die is zeer zorgvuldig gekozen en getest. Zo hebt u het juiste gereedschap tijdens het leggen van EPDM-dakbedekking. De juiste aandrukrol is essentieel voor het behalen van een optimale plaatsing. 

Lees verder...

Contactspray

Contactspray

ContactSpray is een nieuwe contactlijm, beschikbaar in een handige spuitbus van 750 ml.

Voordelen

 • kleinere, lichtere verpakking
 • handig voor het bewerken van detailleringen
 • geen verdere accessoires nodig: geen rol/drukvat/borstel meer nodig

Uitbreiding assortiment PE-tapbuizen + EU-flap

Uitbreiding assortiment PE-tapbuizen + EU-flap

Naast de standaard verkrijgbare tapbuizen EU EPDM in lengte 60 cm, hebben we het assortiment uitgebreid met tapbuizen in lengte 100 cm, voor de versies met diameter 75mm en 90mm. Hiermee beantwoorden we de stijgende vraag naar langere tapbuizen die vaker worden gebruikt in een dakopbouw met dikkere isolatielagen. Gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere isolatienormen en worden bijgevolg ook dikker geïsoleerd. Deze nieuwe tapbuizen zijn standaard op voorraad.


Aquafon watertank

Aquafon

Kraantjeswater wordt stilaan peperduur. Door gratis regenwater te gebruiken, zal je veel besparen en help je de natuur. Om regenwater te filteren biedt I.R.S-Btech een actieve harsfilter aan, samen met de hierop afgestemde fijnstof- en koolstoffilter. De AQUAFON haalt door middel van deze opeenvolgende filters geuren, kleuren en organische stoffen uit het regenwater en is eenvoudig regenereerbaar met zout (= pekel). De tabletten regenereerzout, zoals bij gebruik in waterverzachters, zorgen ervoor dat de actieve hars een extreem lange levensduur heeft. AQUAFON vormt een combinatie van een koolstof/ fijnstoffilter en een harsfilter waarbij de actieve hars het water gaat ontkleuren door een adsorptieproces. De filter is volledig volumegestuurd en kan via de elektronische sturing en display perfect en eenvoudig worden afgesteld op uw noden.


Non-Stick Schaar voor EPDM-rubber

De supersterke non-stick schaar combineert zeer scherpe messen met een duurzame anti-kleeflaag. Met de non-stick schaar van I.R.S-Btech knipt u moeiteloos door bitumen, of zelfklevende folies, en is geschikt voor het knippen door alle EPDM-rubber. De non-stick-technologie vermijdt dat er lijmresten, of bitumenresten, op de messen blijven plakken. De ergonomische handvaten zijn bedekt met een zachte anti-slip grip.


Handig lassen van EPDM dakrubber met UNIROOF ST (Leister)

De nieuwe UNIROOF ST is de onderhoudsvriendelijke partner bij het lassen van thermoplastische dakbanen op platte en hellende daken (tot 30°). Dankzij de slanke behuizing en de verstelbare transportwielen vervalt het tijdrovende ombouwen van de machine. Hij last moeiteloos tot 100 mm in de randzone, bovenop de borstwering, op het dakvlak en zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen op het dak. Met een vermogen van 3400 Watt bij 230 Volt en 15 Ampère biedt hij hoge lassnelheden op elk dak.

 • Veelzijdig en onderhoudsarm
 • Snel en licht 15 kg
 • In kleine en/of smalle ruimtes lassen
 • Maakt dichtbij de rand lassen gemakkelijk

Bekijk hier het filmpje.


I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016

Trends Gazellen zijn bedrijven die symbool staan voor competitief ondernemerschap. Het gaat om snelgroeiende bedrijven die het competitieve vermogen van de streek aanzwengelen en het ondernemingsklimaat in positieve zin beïnvloeden.

De snelgroeiende bedrijven of 'Gazellen' zijn een integraal onderdeel van ons economische landschap. De bedrijven opgenomen in de Trends Gazellen 2016 ranking zijn telkens sterke en competitieve bedrijven in hun domein en voor hun regio. De bedrijven worden gekozen uit drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote of grote ondernemingen. I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016, regio Antwerpen, in de categorie ‘grote onderneming’.


Bekijk hier het volledige persbericht.


Handen Uit De Mouwen

Handen uit de mouwen bij I.R.S-Btech:
Praktijkopleiding EPDM voor architecten en studiebureau’s

Speciaal voor architecten en studiebureau’s organiseert I.R.S-Btech praktische opleidingsdagen in 2016. Voorschrijvers komen zelf de handen uit de mouwen steken, en zelf de voordelen van onze EPDM-oplossingen ervaren. Men krijgt een persoonlijke en praktijkgerichte training van onze dakspecialisten over EPDM, dampschermen, vloeibare afdichting, groendaken,... In deze interactieve sessies kan men ook terecht voor uw specifieke vragen en toepassingen. Schrijf je vandaag nog in, de plaatsen zijn beperkt.


PROGRAMMA  

INSCHRIJVEN  »


Milieu-impact van platte daken

De Studie ‘Milieu-impact van platte daken” van het WTCB toont aan dat EPDM membranen goed scoren op vlak van milieubelasting. Carlisle EPDM beschikt over de bijkomende troef dat een nieuwe laag EPDM kan verlijmd worden op een bestaande EPDM-dakafdichting.


Bekijk hier het volledige persbericht.