I.R.S-Btech

Nieuws

one-spray

One Spray

One Spray van I.R.S-Btech is een polyurethaan lijmschuim in drukvat voor de verlijming van vliesgecacheerde EPDM-dakmembranen.

Voordelen:

 • Exact doseerbaar, zuinig in verbruik
 • Uitstekende montage-eigenschappen
 • Extreme tijdsbesparing: 40% sneller dan vloeibare PU daklijm
 • Gewichtreducerend en plaatsbesparend
 • Efficiënte realisatie van grote projecten

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


cembrit patina

Cembrit Patina

De door-en-door gekleurde en geschuurde Cembrit Patina gevelplaat is gekruid met de kracht van de natuur. De panelen hebben de uitstraling van beton, maar zijn daarentegen een lichtgewicht. Het kleurenverloop in en tussen de panelen zorgt voor een indrukwekkend kleurenspel aan de gevel. Het oppervlak is vlak geschuurd en geeft de gevel een zachte uitdrukking. Cembrit Patina gevelplaat combineert sterkte met gebruiksgemak en een stijlvolle, veelzijdige aanblik.

Voordelen:

 • Gehydrofobeerd oppervlak : zuigt geen water op en is vuilafstotend
 • Vormvast: bestand tegen rotten, schimmelgroei en extreme weersomstandigheden
 • Eenvoudig te installeren en licht in gewicht
 • Weinig tot geen onderhoud
 • Beschikbaar in 4 standaard kleuren (andere kleuren op bestelling)
  (GRANITE : P020 - QUARTZ : P050 - FLINT : P070 - PEARL : P222)

EXTRA: I.R.S-Btech biedt u de Cembrit platen met de juiste accessoires (schroeven en profielen) en een extra service waarbij wij voor u de platen verzagen.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


leadax

Leadax, de nieuwe generatie loodvervanger

Loodvervangers zijn waterdichte duurzame alternatieven voor lood met alle vóórdelen van lood en zonder de nadelen. Nieuw in ons assortiment is Leadax, de “nieuwe generatie loodvervanger” die eruitziet als lood én dezelfde eigenschappen heeft als lood.

In vergelijking met traditioneel lood, heeft Leadax heel wat voordelen. Ten eerste is Leadax veel goedkoper dan lood. Ook is hij licht van gewicht en is hij door het aluminium strekmetaal zeer flexibel, goed verstrekbaar en eenvoudig te bewerken met de gebruikelijke gereedschappen.

Leadax is makkelijk te knippen met de schaar, eenvoudig in vorm te kloppen en hij scheurt niet dankzij de interne wapening.
Ook blijft het materiaal in de gewenste vorm en zeer belangrijk: de naadverbinding is thermisch lasbaar, wat voor een eenvoudige maar duurzame en waterdichte naad zorgt. De kern van strekmetaal zorgt ervoor dat u tot 12 meter lengte uit één stuk kunt gebruiken. Deze lange lengtes en het lichte gewicht maken het transport naar het dak eenvoudiger en sneller.

Leadax loodvervanger is vanaf nu bij I.R.S-Btech verkrijgbaar in loodgrijs en zwart (15 cm en 33 cm) en zwart (15 cm) en binnenkort verkrijgbaar op 1 m breedte. Lengte is 6 m.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


dakboek

VESP lanceert splinternieuw EPDM Dakboek.

Op donderdag 28 september 2017 lanceerde de VESP (Verenigde EPDM Systeem Producenten) op het congres “Sustainable Building Academy” in Flanders Expo Gent, het EPDM Dakboek. De VESP is de organisatie die zich al ruim 20 jaar bezighoudt met de promotie van EPDM-dakbedekkingssystemen in de breedste zin van het woord. Het dakboek werd geschreven door Albert F. van den Hout.

In het EPDM Dakboek wordt ruim aandacht besteed aan de duurzaamheid, multifunctionaliteit en recycleerbaarheid van EPDM-dakbedekking. Van A tot Z. Van het ontstaan van rubber naar vulkanisatie van de rubber tot het afgewerkte EPDM-dakmembraan. Met tekst en uitleg over de verschillende bevestigingsmogelijkheden, naadverbindingen, gebruiksonderhoud en enkele prachtige referenties op spraakmakende gebouwen.

Sylvie Baelen, onze productmanager EPDM, gaf er een korte presentatie over het onderzoek van de levensduur van EPDM door SKZ (Suddeutsche Kunststofzentrum).

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


Meimaand ACTIE-MAAND bij I.R.S-BTECH

I.R.S-Btech stelt voor: EPDM dakrubber met uniek Pre-tapemembraan. De voordelen van EPDM met extra plaatsingsvoordelen.

Het EPDM dakrubber van I.R.S-Btech is verkrijgbaar in kleine en grote membranen tot 15,25 m breed en 61 m lang. De geïntegreerde, vooraf in de fabriek geplaatste naad zorgt ervoor dat de dakwerker de EPDM makkelijk kan plaatsen. Ongeacht met welk waterdichtingssysteem de dakwerker werkt of welk systeem de architect voorschrijft, I.R.S-Btech heeft altijd Pre-tapemembranen in zijn assortiment. En dat wel nog in elk type EPDM: extern gewapend, intern gewapend of naakte membranen. Voor ieder wat wils.

De voordelen op een rijtje

Gebruik vanaf nu EPDM met Pre-tape. Minder naadverbindingen, kortere plaatsingstijden en sneller resultaat. Daar droomt u toch ook van? Het EPDM-dakrubber wordt geleverd met een voorgemonteerde Pre-tape. Deze hoogtechnologische naadverbinding wordt vooraf in de fabriek aangebracht. De dakwerker maakt de naden zo tot 70% sneller. En de kwaliteit van deze overlapverbindingen? Die is gegarandeerd!

Lees verder...

Meimaand ACTIE-MAAND bij I.R.S-BTECH

Meimaand ACTIE-MAAND bij I.R.S-BTECH

Bij de aankoop van Pre-tape EPDM van I.R.S-Btech kunnen Belgische dakwerkers deelnemen aan de Pre-tape actie. Deelnemen kan door vooraf online uw bon te downloaden. Vul al uw gegevens in, selecteer uw gewenste combinatie. Breng uw persoonlijke bon mee naar uw filiaal. Geldig tussen 1 en 31 mei 2017 in uw gekozen verdeelpunt. Slechts 1 deelname mogelijk per BTW nummer (per merk).

Kies hieronder uw merk en download nu uw actiebon.

 • Ga naar actie Mastersystems
 • Ga naar actie Sure-Seal
 • Ga naar actie Securitan
 • Ga naar actie Tiplon
 • Ga naar actie SecuOne

Nieuwe aandrukrol voor EPDM

EPDM gereedschappen zijn onmisbaar als u uw dakbedekking goed wilt leggen.

I.R.S-Btech brengt een nieuwe aandrukrol op de markt. Die is zeer zorgvuldig gekozen en getest. Zo hebt u het juiste gereedschap tijdens het leggen van EPDM-dakbedekking. De juiste aandrukrol is essentieel voor het behalen van een optimale plaatsing. 

Lees verder...

Contactspray

Contactspray

ContactSpray is een nieuwe contactlijm, beschikbaar in een handige spuitbus van 750 ml.

Voordelen

 • kleinere, lichtere verpakking
 • handig voor het bewerken van detailleringen
 • geen verdere accessoires nodig: geen rol/drukvat/borstel meer nodig

Uitbreiding assortiment PE-tapbuizen + EU-flap

Uitbreiding assortiment PE-tapbuizen + EU-flap

Naast de standaard verkrijgbare tapbuizen EU EPDM in lengte 60 cm, hebben we het assortiment uitgebreid met tapbuizen in lengte 100 cm, voor de versies met diameter 75mm en 90mm. Hiermee beantwoorden we de stijgende vraag naar langere tapbuizen die vaker worden gebruikt in een dakopbouw met dikkere isolatielagen. Gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere isolatienormen en worden bijgevolg ook dikker geïsoleerd. Deze nieuwe tapbuizen zijn standaard op voorraad.


Aquafon watertank

Aquafon

Kraantjeswater wordt stilaan peperduur. Door gratis regenwater te gebruiken, zal je veel besparen en help je de natuur. Om regenwater te filteren biedt I.R.S-Btech een actieve harsfilter aan, samen met de hierop afgestemde fijnstof- en koolstoffilter. De AQUAFON haalt door middel van deze opeenvolgende filters geuren, kleuren en organische stoffen uit het regenwater en is eenvoudig regenereerbaar met zout (= pekel). De tabletten regenereerzout, zoals bij gebruik in waterverzachters, zorgen ervoor dat de actieve hars een extreem lange levensduur heeft. AQUAFON vormt een combinatie van een koolstof/ fijnstoffilter en een harsfilter waarbij de actieve hars het water gaat ontkleuren door een adsorptieproces. De filter is volledig volumegestuurd en kan via de elektronische sturing en display perfect en eenvoudig worden afgesteld op uw noden.


Non-Stick Schaar voor EPDM-rubber

De supersterke non-stick schaar combineert zeer scherpe messen met een duurzame anti-kleeflaag. Met de non-stick schaar van I.R.S-Btech knipt u moeiteloos door bitumen, of zelfklevende folies, en is geschikt voor het knippen door alle EPDM-rubber. De non-stick-technologie vermijdt dat er lijmresten, of bitumenresten, op de messen blijven plakken. De ergonomische handvaten zijn bedekt met een zachte anti-slip grip.


Handig lassen van EPDM dakrubber met UNIROOF ST (Leister)

De nieuwe UNIROOF ST is de onderhoudsvriendelijke partner bij het lassen van thermoplastische dakbanen op platte en hellende daken (tot 30°). Dankzij de slanke behuizing en de verstelbare transportwielen vervalt het tijdrovende ombouwen van de machine. Hij last moeiteloos tot 100 mm in de randzone, bovenop de borstwering, op het dakvlak en zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen op het dak. Met een vermogen van 3400 Watt bij 230 Volt en 15 Ampère biedt hij hoge lassnelheden op elk dak.

 • Veelzijdig en onderhoudsarm
 • Snel en licht 15 kg
 • In kleine en/of smalle ruimtes lassen
 • Maakt dichtbij de rand lassen gemakkelijk

Bekijk hier het filmpje.


I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016

Trends Gazellen zijn bedrijven die symbool staan voor competitief ondernemerschap. Het gaat om snelgroeiende bedrijven die het competitieve vermogen van de streek aanzwengelen en het ondernemingsklimaat in positieve zin beïnvloeden.

De snelgroeiende bedrijven of 'Gazellen' zijn een integraal onderdeel van ons economische landschap. De bedrijven opgenomen in de Trends Gazellen 2016 ranking zijn telkens sterke en competitieve bedrijven in hun domein en voor hun regio. De bedrijven worden gekozen uit drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote of grote ondernemingen. I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016, regio Antwerpen, in de categorie ‘grote onderneming’.


Bekijk hier het volledige persbericht.


Handen Uit De Mouwen

Handen uit de mouwen bij I.R.S-Btech:
Praktijkopleiding EPDM voor architecten en studiebureau’s

Speciaal voor architecten en studiebureau’s organiseert I.R.S-Btech praktische opleidingsdagen in 2016. Voorschrijvers komen zelf de handen uit de mouwen steken, en zelf de voordelen van onze EPDM-oplossingen ervaren. Men krijgt een persoonlijke en praktijkgerichte training van onze dakspecialisten over EPDM, dampschermen, vloeibare afdichting, groendaken,... In deze interactieve sessies kan men ook terecht voor uw specifieke vragen en toepassingen. Schrijf je vandaag nog in, de plaatsen zijn beperkt.


PROGRAMMA  

INSCHRIJVEN  »


Milieu-impact van platte daken

De Studie ‘Milieu-impact van platte daken” van het WTCB toont aan dat EPDM membranen goed scoren op vlak van milieubelasting. Carlisle EPDM beschikt over de bijkomende troef dat een nieuwe laag EPDM kan verlijmd worden op een bestaande EPDM-dakafdichting.


Bekijk hier het volledige persbericht.