I.R.S-Btech

Over ons
Onze medewerkers met 799 jaar ervaring

I.R.S-Btech is marktleider in EPDM-dakbedekking in België, grootdistributeur isolatie en bouwspecialiteiten en vormt tegelijkertijd het Europees distributieplatform voor producten EPDM-rubber van het Amerikaanse Carlisle Construction Materials.

Expertise in dak en EPDM
I.R.S-Btech verdeelt complete waterdichtingssystemen in EPDM dakrubber en adviseert in uw project, in nieuwbouw en in renovatie. I.R.S-Btech EPDM dakrubber, voor een waterdichte toekomst, 50 jaar en langer!
Wij helpen u graag verder voor meer EPDM-expertise.

I.R.S-Btech producten vormen de ecologische bouwstenen van morgen
I.R.S-Btech verdeelt en promoot ecologische materialen en duurzame oplossingen voor energiezuinig en efficiënt bouwen, met een toekomstgerichte visie en met respect voor de natuur en elkaar. I.R.S-Btech promoot het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zowel in ruwbouw als renovatie.

I.R.S-Btech

expertise

I.R.S-Btech cares for nature

I.R.S-Btech EPDM (Deinze)
I.R.S-Btech verdeelt complete waterdichtingssystemen in EPDM dakrubber, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. In België is I.R.S-Btech marktleider.

I.R.S-Btech, Deinze

I.R.S-Btech Bouwspecialiteiten (Puurs)
I.R.S-Btech promoot en verdeelt bouwspecialiteiten van Europese marktleiders en diverse binnen- en buitenlandse fabrikanten naar professionele handelaars.

I.R.S-Btech, Puurs

Europees distributieplatform
Vanuit ons centraal Europees distributiecentrum te Deinze bevoorraden wij landen als Duitsland, Spanje, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Polen, Hongarije, Italië, …

Europees distributieplatform

Geschiedenis I.R.S-Btech

1982

Oprichting Rubitec

Rubitec werd in 1982 opgericht door ir. Harry Steenbrugghe, als exclusief invoerder van Phoenix dakafdichtingssystemen. RESITRIX wordt technisch ondersteund dankzij door gepersonaliseerde plaatsingscursussen, bouwtechnisch advies en exclusieve kwaliteitsgaranties.

1993

Oprichting I.R.S nv (International Roof System)

I.R.S, gevestigd in Deinze (België) is Europees distributeur van synthetische dakbedekkingsmaterialen voor waterdichting en vochtwering.

I.R.S, onder leiding van Renaat en Francesco Melis, bekwam een exclusiviteitscontract met Carlisle USA voor de verkoop en distributie van EPDM producten (Benelux en Frankrijk) wat resulteerde in een dominante positie op de EPDM markt vooral in België. Carlisle is al meer dan 50 jaar toonaangevend qua productie van EPDM dak systemen en sinds enkele jaren tevens marktleider in TPO.

2002

Rubitec wordt Btech

Gedurende 2002 wordt Btech opgericht en in 2003 wordt Rubitech nv overgenomen, een onderneming actief in de promotie en distributie van Resitrix.

2006

Btech neemt ATS nv over

Waar tot 2005 de Btech groep enkel actief was in handel naar de professionele aannemer wordt de Btech groep in 2006 actief in een tweede distributiekanaal in de bouwmaterialenmarkt; namelijk de groothandel van bouwspecialiteiten en dit door de acquisitie van ATS NV die optreedt als distributeur van een ruim assortiment aan bouwspecialiteiten tussen enerzijds de producenten (oa Lafarge, Isover, Recticel, Rockwool, …) en anderzijds de bouw- en houthandels over de Belux-markt.

2011

De fusie tussen I.R.S International en Btech

Btech nv en I.R.S International nv besluiten te fusioneren om zo de handen in elkaar te slaan en de uitdagingen van de toekomst succesvol samen te gaan. De nieuwe groep heeft een verwachte totale jaaromzet van 120 miljoen euro (2011). Jaarlijks zet I.R.S-Btech ± 5 miljoen m² dakbedekking op de Europese markt en geeft werk aan 144 mensen.

2012

Fedrus Invest investeert in APOK

APOK is specialist in productie van dakgoten en regenwaterafvoersystemen & distributie van dakmaterialen

2017

Laude

Laude is een Zuid-Franse distributeur met 6 filialen, 111 medewerkers, die meer dan € 40m omzet draait in producten voor dak en gevel.

2017

VM Building Solutions

VM Building Solutions, verdeler van VMZINC, is de belangrijkste fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwindustrie zowel in Europa, als in Noord-Amerika, Australië en in een aantal Aziatische landen en is aanwezig in 22 landen, beschikt over 7 productiesites en stelt 950 mensen tewerk.

2017

MCP Defrancq

MCP Defrancq is een netwerk met 12 filialen in Frankrijk, gespecialiseerd in dak & gevel. De groep heeft een omzet van € 40 miljoen en stelt 148 medewerkers te werk.

I.R.S-Btech